22 Ocak 2014 Çarşamba

Linear Tom Atakları


     Türkçe de doğrusal anlamına gelen 'Linear' kelimesi davulda, aynı zaman diliminde üst üste nota gelmemesini yani belirli bir zaman diliminde sadece bir nota çalmayı ifade etmektedir. Aşağıda linear tom atakları için birkaç örnek verilmekte olup, el ile çalınan ritimlerde single stroke roll dışında diğer rudimentlerde kullanılabilir.


1) Bu örnekte el ve ayak arasında koordinasyon  iki el için sağlanmaya çalışılmaktadır.







2)Bu ritim deseninde, yukarıdaki ritmin davulda tomlar ve trampet üzerinde bir uygulaması gösterilmektedir. Ritmi Sadece sağ el ve sadece sol ile çalarak çalışmakta fayda vardır.



3)Bu ritim deseninde, yukarıdaki ritim deseninin tomlar ve trampet üzerinde tekli vuruş olacak şeklindeki gösterimi aşağıdadır. Ritmi Sadece sağ el ve sadece sol ile çalarak çalışmakta fayda vardır.









4) Bu örnekte el ve kick deseni arasındaki ritim düzeni tomlar üzerinde de çalınarak kontrolün geliştirilmesi amaçlanmaktadır.







5) Aşağıdaki örnek, hemen yukarıdaki örnekteki kick ve el ile çalınan ritimlerin yerlerinin değiştirilmesi ile oluşturulmuş olup ayak ritminin önce çalındığı linear ritimlere örnek olarak verilebilir.