28 Kasım 2013 Perşembe

Davul İçin Temel Çalışma Ortamı Yaratma Ses Yalıtımı Üzerine


   Geçen yazıda davul çalışmak için gerekli temel ekipmanlardan bahsetmiştik. Bu yazıda bu ekipmanlara sahip olduktan sonra komşuları rahatsız etmemek ve ortama yayılan sesin basit düzeyde azaltılması için yapılması gerekenlerden bahsedeceğiz.

 Öncelikle egzersiz çalışırken temel olarak bir adet pad ,bir adet elektronik davul kicki (kaucuk benzeri malzemelerden yapılmış sadece kaucuk sesi veren kick pedalı da olabilir) ve pad in yüksekliğini ayarlayabilmek için sandalye veya davul taburesi gerekmektedir.

Bütün ekipmanı kurmadan önce belirlediğiniz egzersizlere çalışabilmeniz için ise ses yalıtımı adına yapmanız gereken bir kaç yalıtım çalışması vardır;

- Oturacağınız sandalye, davul pad taburesi ve kick pedalının altına boşluklu bir zemin hazırlamak gereklidir. Bunun için yüksekliği çok olmayan market kasaları, iki düz tahtanın arasına kontra plak çakılmış bir zemin (portatif hazırlarsanız çalıştıktan sonra kaldırabilirsiniz) veya boşluklu parke döşemesi hazırlamak gereklidir. Burada esas olan pad den veya kick pedalından üretilen sesin alttaki zemine temas yüzeyinin azaltılması süretiyle  iletilmesinin azaltılmasıdır.

- Hazırladığınız boşluklu zemin üzerine halı ,kilim,kumaş, keçe gibi malzemeler sererek davulun kaymasını engelleyebilir ve sesin belirli ölçüde yutulmasını sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder